ເຕັກນິກການຂະຫຍາຍພັນໄຜ່ ດ້ວຍວິທີການຕອນກີ່ງ

• ວິທີຕອນຫຼືການກິ່ງໄຜ່ວັດສະດຸແລະອຸປະກອນໃນການຕອນມີຄື
1. ຂຸຍໝາກພ້າວ
2. ຖົງພາລາສຕິກຂະໜາດ 3×5 ຫຼືຕາມຂະໜາດຂອງກິ່ງໄຜ່
3. ເຊືອກຟາງຫຼືດ້າຍ
4. ພ້າຫຼືຂວານນ້ອຍສຳຫຼັບການຜ່າຕາກິ່ງໄຜ່

ວິທີຕອນກິ່ງໄຜ່
1. ນຳຂຸຍໝາກພ້າວແຊ້ນ້ຳໃຫ້ຊຸ່ມຫຼືຈະແຊ້ໄວ້ຄືນໜື່ງກໍ່ໄດ້
2. ນຳຂຸຍໝາກພ້າວໃສຖົງພາລາສຕິກຫັດປາກໃຫ້ແໜນ ດ້ວຍສາຍຢ່າງຢືດຫຼືເຊືອກຟາງ

3. ໃຊ້ມີດປາດເຄີ່ງການຖົງພາລາສຕິກເພື່ອເປີດຮູໄວ້ສຳລັບໂທມກິ່ງໄຜ່
4. ໃຊ້ມີດຜ່າກິ່ງໄຜ່ຈາກດ້ານເທີງລົງສູ້ດ້ານລຸ້ມຢ່າໃຫ້ຂາດໃຫ້ເຫຼືອເປືອກໄຜ່ບາງໆຕິດກັບລຳຕົ້ນໄວ້
5. ນຳຖົງພາລາສຕິກທີ່ຫໍ່ຂຸຍໝາກພ້າວທີ່ກຽມໄວ້ຫຸ່ມຫໍ່ກິ່ງໄຜ່ທີ່ຖືກຜ່າອອກແລ້ວມັດ ດ້ວຍເຊືອກຟາງພັນໃຫ້ແໜນຕິດກັບລຳຕົ້ນໄຜ່


6. ເມື່ອຮາກຂອງກິ່ງໄຜ່ອອກເຕັມແລ້ວ ກໍ່ໃຫ້ຕັດກິ່ງໄຜ່ລົງມາກຽມປູກຫຼືຂະຫຍາຍພັນໂດຍທີ່ໃຫ້ເຫຼືອປ້ອງໄວ້ປະມານ 2-3 ປ້ອງເທົ້ານີ້ກໍ່ເປັນອັນວ່າສຳເລັດ

ແຫຼງຂໍ້ມູນ: www.sokhaviek.com

ຂໍ້ມູນເພີມຕື່ມ:

ຂໍ້ມູນເຕັກນິກ:

ວີດີໂອ:

ຕິດຕໍ່:

ຮຽບຮຽງໂດຍ: ສຸລິວົງ ກອງມະນີວົງ, ສູນຂໍ້ມູນຂ່າວສານກະສິກຳ ແລະ ປ່າໄມ້, ສະຖາບັນຄົ້ນຄ້ວາກະສິກຳ, ປ່າໄມ້ ແລະ ພັດທະນາຊົນລະບົດ