ປູກກ້ວຍຫອມ ຕາມເຕັກນິກ ຜົນຜະລິດສູງ

1. ປູກກ້ວຍຫອມ ຕາມເຕັກນິກ ຜົນຜະລິດສູງ
ກ້ວຍຫອມແມ່ນຫມາກໄມ້ຊະນິດຫນຶ່ງທີ່ມີຫລາຍຢູ່ໃນບ້ານເຮົາ ແລະ ນິຍົມບໍລິໂພກກັນຫລາຍ, ເນື່ອງຈາກວ່າກ້ວຍຫອມເປັນຫມາກໄມ້ທີ່ບໍລິໂພກງ່າຍ ແລະ ມີວິຕາມິນສູງຕໍ່ຮ່າງກາຍຊ່ວຍລະບາຍງ່າຍບໍ່ວ່າເດັກນ້ອຍ ຫລື ຄົນສູງອາຍຸກໍ່ສາມາດບໍລິໂພກໄດ້ເພື່ອເປັນຂອງຫວານຫລັງຮັບປະທານອາຫານສິ່ງສຳຄັນຍັງສາມາດແປຮູບໄດ້ຫລາຍຢ່າງເຊັ່ນ: ກ້ວຍອົບແຫ້ງ, ນ້ຳຫວານກ້ວຍ ແລະ ອື່ນໆ ອີກຫລາຍຢ່າງ. ແນວພັນທີ່ນິຍົມແມ່ນກ້ວຍຫອມ (AAAGorup) ໃຫ້ຜົນຜະລິດສູງ, ລົດຊາດຫວານຫອມດີ ແລະ ຫມາກໃຫຍ່.
2. ການປູກ.
– ກຽມດິນປູກ: ໄຖໃຫ້ເລິກພໍປະມານ 1 ຄັ້ງ ຕາກດິນແລ້ວໄຖພວນ 1 – 2 ຄັ້ງ ໃຫ້ດິນຜຸ່ຍດີ ແລະ ຈະຊ່ວຍກຳຈັດວັດສະພືດຫລາຍກວ່າ 20% ຕ້ອງໄຖພວນຄືນໃຫມ່.
– ການກຽມຂຸມປູກ: ໄລຍະປູກລະຫວ່າງແຖວ ແລະ ຕົ້ນປະມານ 2 x 2 ແມັດ, ຂະຫນາດຂຸມປູກກວ້າງ, ຍາວ ແລະເລິກປະມານ 30 x 30 x 30 ຊັງຕີແມັດ ແລະ ຮອງພື້ນຂຸມດ້ວຍດິນປຸຍອິນຊີ ປະມານ 5 ກິໂລຕໍ່ຂຸມ.

https://www.organicfarmthailand.com/how-to-grow-organic-banana/

– ການກຽມພັນແລະການປູກ: ໃຊ້ຫນໍ່ພັນທີ່ສົມບູນປາສະຈາກສັດຕູພືດຄວາມຍາວຂອງຫນໍ່ 25-35 ຊັງຕີແມັດ, ມີໃບປະມານ 2-3 ໃບວາງຫນໍ່ພັນທີ່ກົ້ນພື້ນຂຸມຈັດວາງໃຫ້ຕົ້ນທີ່ຕິດຕົ້ນແມ່ ຢູ່ໃນທິດທາງດຽວກັນເພື່ອໃຫ້ມີການອອກງອກໄປໃນທິດທາງດຽວກັນ ແລະ ສະດວກໃນການດູແລຮັກສາຖົມດິນບໍລິເວນຂຸມໃຫ້ແຫນ້ນ ແລະ ປົກຫຸ້ມດ້ວຍເຟືອງ ຫລື ຫຍ້າແຫ້ງແລ້ວຫົດນ້ຳໃຫ້ຊຸ່ມ.
– ການໃຫ້ນ້ຳ: ຕ້ອງໃຫ້ນ້ຳຢ່າງສະຫມໍ່າສະເຫມີຕະຫລອດລະດູປູກເມື່ອຫນ້າດິນແຫ້ງຕ້ອງໃຫ້ນ້ຳ (ໂດຍເກັບຕົວຢ່າງດິນຈາກຜິວດິນເລິກ 15 ຊັງຕີແມັດ ກຳເປັນກ້ອນຖ້າແບມືອອກແລ້ວແຕກຊະຄວນໃຫ້ນ້ຳເພີ່ມແກ່ຕົ້ນກ້ວຍ).
– ການໃຫ້ປຸຍ: ໃສ່ປຸຍຄັ້ງທີ 1 ແລະ 2: ເມື່ອຕົ້ນກ້ວຍມີອາຍຸ 1 ແລະ 3 ເດືອນດ້ວຍສູດ 20-10-10 ຫລື 15-15-15 ຫລື ສູດໃກ້ຄຽງ 125-250 ກຣາມຕໍ່ຕົ້ນ ຕໍ່ຄັ້ງ ແລະ ຄັ້ງທີ 3 ແລະ 4: ເມື່ອອາຍຸ 5 ແລະ 7 ເດືອນ ດ້ວຍສູດ 13-13-21 ຫລື ສູດໃກ້ຄຽງໃນອັດຕາ 125-250 ກຣາມຕໍ່ຕົ້ນ ຕໍ່ຄັ້ງ ໃສ່ປຸ່ຍອິນຊີ(ຝຸ່ນຄອກຫລືປຸຍຫມັກ) ປີລະ 1-2 ຄັ້ງ.
– ການແຕກຫນໍ່: ຫລັງຈາກປູກກ້ວຍໄດ້ປະມານ 5 ເດືອນ ໃຫ້ຕັດແຕ່ງຫນໍ່ເພື່ອໃຫ້ຕົ້ນແມ່ມີຄວາມສົມບູນ
– ການຄ້ຳຢັນຕົ້ນ: ຕ້ອງໃຊ້ໄມ້ຄ້ຳຢັນ ຫລື ດາມກ້ວຍທຸກຕົ້ນທີ່ອອກປີແລ້ວ ເພ່ື່ອປ້ອງກັນລຳຕົ້ນຫັກລົ້ມ ແລະ ຕະຫລອດລະດູການຄ້ຳຢັນໃຫ້ຢູ່ໃນສະພາບຫມັ້ນຄົງແຂງແຮງ
– ການຫຸ້ມເຄືອແລະຕັດແຕ່ງຮູບຊົງຂອງໃບ: ການຫຸ້ມເຄືອຈະເຮັດຫລັງການຕັດປີບໍ່ເກີນ 15 ວັນເພື່ອໃຫ້ເປືອກກ້ວຍໃສງາມ ແລະ ປ້ອງກັນແມງໄມ້ທຳລາຍດ້ວຍຖົງຢາງສີຟ້າແບບເປີດທາງລຸ່ມໄດ້ໂດຍຫຸ້ມທັງເຄືອ ແລະ ຫຸ້ມທຸກເຄືອ. ສ່ວນການຕັດແຕ່ງຊົງໃບຄວນຕັດເມື່ອໃບເລີ່ມຫັກກ່ອນທີ່ຈະສຽດສີກັບເປືອກກ້ວຍຫລັງຈາກນັ້ນກໍ່ເລີ່ມເກັບກ່ຽວ

ຮຽບຮຽງໂດຍ: ເດືອນເພັງ ສີຫາລາດ
ໝວດໝູ່: ການປູກພືດໃຫ້ໝາກ
ແຫຼ່ງຂໍ້ມູນ https://www.rakbankerd.com/agriculture/kaset_group.php?category_id=15&section_id=309&page=1
ຂໍ້ມູນເພີມຕື່ມ:
ຂໍ້ມູນແນວພັນ:
ວິດີໂອ:

ຕິດຕໍ່: