ເຂົ້າໜຽວວຽງຈັນ450-2 (VTE450-2)

ຊະນິດເຂົ້າ: ເຂົ້າໜຽວ
ຄູ່ປະສົມພັນ: TDK1/TDK7//IR55419-04
ປະຫວັດພັນເຂົ້າ: ເປັນແນວພັນເຂົ້າພັນປັບປຸງຂອງສູນຄົ້ນຄວ້າກະສິກຳ-ນາພອກທີ່ລວບລວມລັກສະນະທີ່ຕ້ອງການຈາກການປະສົມພັນລະຫວ່າງເຂົ້າທ່າດອກຄຳ1 (TDK1) ກັບເຂົ້າທ່າດອກຄໍາ7 (TDK7 ) ແລະ ປະສົມເພີ່ມເຕີມກັບສາຍພັນເຂົ້າອີແອ (IR ) ໄດ້ປະສົມພັນ ແລະ ຄັດເລືອກແບບລວມ (Bulk Method) ທີ່ສູນຄົ້ນຄວ້າກະສິກຳ-ນາພອກ ໃນປີ 1996 ຈົນໄດ້ສາຍພັນດີເດັ່ນຄື: TDK10219-10 ໃນປີ 2008
ການຮັບຮອງພັນ: ກົມປູກຟັງອອກແນວພັນພືດສົ່ງເສີມໃນວັນທີ 13 ສິງຫາ 2018
ລັກສະນະປະຈຳພັນ:
– ເປັນເຂົ້າໜຽວຕົ້ນສູງປານກາງ 110-120 ຊມ
– ເປັນເຂົ້າຮູ້ສຶກຕໍ່ຊ່ວງແສງຕໍ່າອາຍຸຍາວປານກາງ 140-145 ວັນ
– ລຳຕົ້ນສີຂຽວຕັ້ງຊື່, ມີຮວງໃຫຍ່ ຕົ້ນແຂງບໍ່ລົ້ມງ່າຍ
– ໄລຍະພັກໂຕຂອງເມັດເຂົ້າ 3 ອາທິດ
– ເມັດເຂົ້າເປືອກແມ່ນນ້ຳຕານອ່ອນ
– ເມັດເຂົ້າກ້ອງມີລວງຍາວ, ກວ້າງ ແລະ ຄວາມໜາແມ່ນ 7.52 x 2.41×1.91 ມມ
– ປະລິມານທາດອາມີໂລສ <2%
– ຄຸນນະພາບເຂົ້າສຸກອ່ອນນຸ້ມຫອມອ່ອນ
ຜົນຜະລິດ: 3-5 ໂຕ່ນ/ເຮັກຕາ
ລັກສະນະເດັ່ນ:
– ເປັນເຂົ້າໜຽວອ່ອນນຸ້ມຫອມອ່ອນ
– ທົນທານໄດ້ດີຕໍ່ພະຍາດເຂົ້າຜູ້, ທົນປານກາງຕໍ່ເຫລັກເປັນຜິດ, ພະຍາດໃບໄໝ້ ແລະ ຂອບໃບແຫ້ງ
– ກີນແຊບອ່ອນນຸ້ມດີ, ເປັນເຂົ້າເຢັນຍັງຮັກສາຄວາມອ່ອນນຸ້ມຫອມອ່ອນໄດ້ດີພໍສົມຄວນ
ຂໍ້ຄວນລະວັງ:
– ສາມາດປູກນາແຊງໄດ້ແຕ່ຕ້ອງຕົກກ້າລະຫວ່າງກາງເດືອນພະຈິກ-ຕົ້ນເດືອນທັນວາ
ພື້ນທີ່ແນະນຳ:
– ປັບຕົວໄດ້ດີໃນສະພາບດີນມີປະກົດການເຫັລກເປັນຜິດໃນເຂດນາໂຄກ-ນາໂນນ ແລະ ນາທົ່ງຢູ່ພາກກາງ ແລະ ພາກໃຕ້ຂອງລາວເຮົາ, ເໝາະສົມສຳລັບການຜະລິດໃນລະດູນາປີ

ແຫຼ່ງຂໍ້ມູນ: 

ຂໍ້ມູນເພີມຕື່ມ: 

ຂໍ້ມູນເຕັກນິກ: 

ວີດີໂອ: 

ຕິດຕໍ່: