ສະໝຸນໄພເບື່ອເມົາໃຊ້ປ້ອງກັນກຳຈັດແມງພືດຜັກ


ສະໝຸນໄພຊະນິດເບື່ອເມົາ ເຊັ່ນ: ເປືອກກ້ວຍ, ເປືອກໝາກມັງຄຸດ, ເປືອກໝາກສີດາ, ໝາກຍົມຫວານ, ຢາສູບ, ເຄືອຢານາງແດງ-ຂາວ, ເຄືອໜອນຕາຍຍາກ, ຫົວກອຍ, ໃບໝາກເຍົາ, ໃບໝາກຄຽບ, ສະລັດໄດ, ຫຍ້າບໍ່ມີໃບ, ແສຍົກ ມີລິດໃນການຂ້າໜອນ, ເພ້ຍຕ່າງໆ ແລະ ແມງອື່ນໆ ໃຊ້ໄດ້ຜົນດີໃນນາເຂົ້າ ແລະ ໜານພືດຜັກທຸກຊະນິດ.
1. ວິທີການເຮັດ:
1. ນຳວັດຖຸດີບທາດເບື່ອເມົາທີ່ຫາໄດ້ໃນທ້ອງຖິ່ນມາໝັກ ໃນທີ່ນີ້ຈະໃຊ້ຫົວກອຍສົດຈຳນວນ 3 ກິໂລ ມາຊອຍເປັນຕ່ອນນ້ອຍກຽມໄວ້.
2. ລະລາຍກາກນໍ້າຕານ 1 ລິດບັນຈຸລົງໃນຖັງພຣາລາສະຕິກມີຝາກປິດ.
3. ຄົນໄປເລື້ອຍໆຈົນກວ່າກາກນໍ້າຕານຈະລະລາຍ.
4. ເທຫົວກອຍທີ່ຊອຍເປັນຕອ່ນແລ້ວລົງໄປໃນຖັງໝັກຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນອີກເທື່ອໜຶ່ງ.
5. ປິກຝາຖັງໃນແໜ້ນຕັ້ງຖັງໄວ້ໃນບ່ອນຮົ່ມ 30 ວັນ ຈາກນັ້ນຈິ່ງຕອງເອົາແຕ່ນໍ້າໄປໃຊ້ປະໂຫຍດ.
2. ການນຳໄປໃຊ້
– ໃຊ້ໃນອັດຕາສ່ວນດຽວກັນສຳລັບພືດຜັກ,ນາເຂົ້າ ແລະ ໄມ້ໃຫ້ໝາກທຸກຊະນິດ ຄື ນໍ້າໝັກ 1 ລິດ +ນໍ້າລ້າ 20 ລິດ ສິດພົ່ນໃຫ້ທົ່ວ ຖ້າເປັນພືດຜັກທົ່ວໄປສິດພົ່ນທຸກໆ 3 ວັນ, ຖ້າເປັນໄມ້ໃຫ້ໝາກສິດພົ່ນທຸກໆ 7 ວັນ.

ຮຽບລຽງໂດຍ: ສີວິໄລອິນທະວົງ

ແຫຼ່ງຂໍ້ມູນ: ຈິນຕະນາ ຈະເລີນສຸກ https://www.rakbankerd.com/agriculture/page.php?id=7386&s=tblplant
ໝວດໝູ່: ນໍ້າໝັກສະໜູນໄພ
ຂໍ້ມູນເຕັກນິກ:
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມ:
ວີດີໂອ:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/eRt8aH0ogCs” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>