ເຂົ້າໜຽວທ່າສະໂນ11

ຊື່ແນວພັນ: ທ່າສະໂນ11 (TSN11)
ຊະນິດເຂົ້າ: ເຂົ້າໜຽວ
ຄູ່ປະສົມ: TDK1/IR57514
ທີ່ມາ: ມະຫາວິທະຍາໄລກະເສດສາດ ກຳແພງແສນ, ປະເທດໄທ
ຊື່ສາຍພັນ: RGD10033-77-MAS-291-21-B-B
ປະຫວັດພັນເຂົ້າ: ນໍາເຂົ້າມາປູກທົດລອງທີ ສປປ ລາວແຕ່ປີ 2014. ປູກທົດລອງໃນເງື່ອນໄຂນານໍ້າຝົນ 2014-2015 ປູກທົດລອງທ້ອງຖີ່ນໃນເງື່ອນໄຂຊົນລະປະທານ (ລະດູແລ້ງ) 2016.
ການຮັບຮອງພັນ:
ລັກສະນະປະຈໍາພັນ:
-ມີຄວາມສູງ-ຊຕມ. 120-130
-ບໍ່ຮູ້ສຶກຕໍ່ຊ່ວງແສງ
-ອາຍຸ 140 ວັນ
-ເມັດເຂົ້າເປືອກສີນໍ້າຕານ
-ນໍ້າໜັກ 1000 ເມັດ ກຣາມ: 28 ກຣາມ
-ຕອບສະໜອງຕໍ່ຝຸ່ນ N ໄດ້ດີ: ລະດັບປານກາງ
-ລໍາຕົ້ນສີ (ສີໃບ) ຂຽວ
-ໄລຍະການພັກຕົວຂອງເມັດປະມານ ອາທິດ
-ເມັດເຂົ້າກ່ອງ ລວງກວ້າງ x ລວງຍາວ x ໜາ
-ປະລິມານອາມີໂລສ <2%
-ຄຸນນະພາບເຂົ້າສຸກອ່ອນນຸ້ມດີ

ຜົນຜະລິດ: 5-6 ໂຕນ/ເຮັກຕາ
ລັກສະນະເດັ່ນ:
-ເປີເຊັນການສີປະມານ 65%
-ເໝາະສົມສຳລັບນາ ປີ ແລະ ນາແຊງ
-ທົນທານຕໍ່ການທໍາລາຍຂອງພະຍາດຂອງພະຍາດໃບໄໝ້ ແລະ ຂອບໃບແຫ້ງໄດ້ດີ
-ລໍາຕົ້ນແຂງແຮງປານກາງ
-ທົນທານຕໍ່ເພັ້ຍຈັກຈັ່ນສີຂຽວໄດ້ດີ
ຂໍ້ຄວນລະວັງ:
-ບໍ່ທົນຕໍ່ການທໍາລາຍຂອງເພັ້ຽຈັກຈັນສີນໍ້າຕານ
ພື້ນທີ່ແນະນໍາ:
-ທົ່ງພຽງພາກກາງ ແລະ ພາກໃຕ້