ເຂົ້າໜຽວທ່າດອກຄໍາ11

ຊື່ແນວພັນ: ທ່າດອກຄຳ11 (TDK11)
ຊະນິດເຂົ້າ: ເຂົ້າໜຽວ
ຄູ່ປະສົມພັນ: RD10/PSBRC10
ປະຫວັດພັນເຂົ້າ: ເປັນແນວພັນທີ່ໄດ້ຈາກຄູ່ປະສົມຂອງສູນຄົ້ນຄວ້າກະສິກຳ-ນາພອກຄູ່ທີ່ 49 ໄດ້ຈາກການປະສົມພັນລະຫວ່າງເຂົ້າໜຽວຂອງໄທ (RD10) ກັບແນວພັນເຂົ້າຈ້າວຈາກປະເທດຟີລິບປີ່ນ (PSBRC10) ໂດຍວິທີປັບປຸງພັນແບບມາດຕະຖານ (Conventional Breeding) ແລະ ຄັດເລືອກແບບວິທີສືບຕະກຸນ/ຈົດປະຫວັດ (Pedigree Method) ເລີ່ມຕົ້ນໃນປີ 1996 ຈົນໄດ້ສາຍພັນດີເດັ່ນຄື: TDK49-B-6-1-2.
ການຮັບຮອງພັນ: ກົມປູກຟັງອອກແນວພັນພືດສົ່ງເສີມໃນວັນທີ 13 ສິງຫາ 2018.
ລັກສະນະປະຈຳພັນ:
– ເປັນເຂົ້າໜຽວຕົ້ນສູງປະມານ 110-120 ຊມ
– ເປັນເຂົ້າບໍ່ຮູ້ສຶກຕໍ່ຊ່ວງແສງອາຍຸແຕ່ມື້ຕົກກ້າຫາມື້ເກັບກ່ຽວແມ່ນ 130-135 ມື້
– ລຳຕົ້ນສີຂຽວອ່ອນຕັ້ງຊື່, ມີຮວງຍາວ ຕົ້ນແຂງທົນຕໍ່ການຫັກລົ້ມໄດ້ດີ
– ໄລຍະພັກໂຕຂອງເມັດເຂົ້າ 3 ອາທິດ
– ເມັດເຂົ້າເປືອກແມ່ນສີເຟືອງ
– ເມັດເຂົ້າກ້ອງມີລວງຍາວ, ກວ້າງ ແລະ ຄວາມໜາແມ່ນ 7.85×2.19×2.83 ມມ
– ປະລິມານທາດອາມີໂລສ <2%
– ຄຸນນະພາບເຂົ້າໜື້ງສຸກອ່ອນນຸ້ມບໍ່ຫອມຜົນຜະລິດ: 3-5 ໂຕ່ນ/ເຮັກຕາ


ລັກສະນະເດັ່ນ:
-ເປັນເຂົ້າໜຽວສາມາດປູກໄດ້ທັງນາປີ ແລະ ນາແຊງ
-ທົນທານຕໍ່ປະກົດການເຫຼັກ (Fe) ເປັນພິດ
-ຕ້ານທານຕໍ່ພະຍາດໃບໄໝ້ ແລະ ຂອບໃບແຫ້ງ
-ຕ້ານທານປານກາງຕໍ່ພະຍາດຄໍຮວງເໜົ່າ
-ຄຸນນະພາບການກິນດີອ່ອນນຸ້ມ
-ເປີເຊັນເຂົ້າສານສີໄດ້ສູງໂດຍສະເພາະລະດູນາແຊງ
ຂໍ້ຄວນລະວັງ:
– ເຂົ້າເຢັນອຸ່ນຄືນແຫຼວ
– ບໍ່ທົນທານຕໍ່ພະຍາດຄໍຮວງເໜົ່າ, ເພັ້ຍຈັກຈັ່ນສີນ້ຳຕານ-ສີຂຽວ ແລະ ແມງບົ່ວ
ພື້ນທີ່ແນະນຳ:
– ປັບຕົວໄດ້ດີໃນເຂດແຫ້ງແລ້ງນາໂນນພາກກາງ ແລະ ພາກໃຕ້
– ເໝາະສົມສໍາລັບດິນປູກເຂົ້າທີ່ເປັນກົດ ແລະ ເຂດປູກເຂົ້ານາແຊງ ແລະ ນາປີຕະຫລອດ

ແຫຼ່ງຂໍ້ມູນ:

ຂໍ້ມູນເພີມຕື່ມ:
ຂໍ້ມູນແນວພັນ:
ວິດິໂອ:
ຕິດຕໍ່:

ຮຽບຮຽງໂດຍ: