ການໃຊ້ຫົວຜັກທຽມປາບພະຍາດພືດ

ການໃຊ້ຫົວຜັກທຽມປາບພະຍາດພືດ


ປະຈຸບັນການປ້ອງກັນ ແລະ ກຳຈັດສັດຕູພືດຊາວກະສິກອນສ່ວນໃຫ່ຍນິຍົມໃຊ້ສານເຄມີເພາະງ່າຍ ແລະ ສະດວກໃນການໃຊ້ງານເນື່ອງຈາກເຫັນວ່າການເຮັດສານປ້ອງກັນ ແລະ ກຳຈັດສັດຕູພືດແບບຊິວະພາບຕ້ອງຍຸ່ງຫຍາກກັບສ່ວນປະກອບ ແລະ ວັດຖຸດີບ ທີ່ຕ້ອງກຽມຈຳນວນຫຼາຍ ແຕ່ວ່າການເຮັດສານຊີວະພາບປ້ອງກັນ ແລະ ກຳຈັດສັດຕູພືດມີວິທີ່ການງ່າຍໆ ແລະ ໃຊ້ໄດ້ຜົນກັບພືດຜັກສວນຄົວສາມາດຮັກສາສະພາບແວດລ້ອມໄດ້ອີກທາງໜຶ່ງດ້ວຍ ຊຶ່ງວິທີການເຮັດ ແລະ ກຽມວັດຖຸດີບງ່າຍໆດັ່ງຕໍ່ໄປນີ້
I. ສູດນໍ້າກະທຽມກຳຈັັດພະຍາດພືດ
1. ຫົວກະທຽມທັ້ງເປືອກ 5 ຂີດ
2. ນໍ້າ 5 ລິດ
3. ຜ້າຂາວບາງ 1 ຜືນ
4. ສານຈັບໃບ(ແຝບ ນໍ້າຢາລ້າງຈານ ຫຼື ຢາສະຜົມ ) ເຕິ່ງບ່ວງແກງ
II. ວິທີເຮັດ
1. ນຳກະທຽມທັ້ງເປືອກມາບົດ ຫຼື ຕຳໃຫ້ລະອຽດແລ້ວຕັກໃສ່ພາສະນະ
2. ນໍ້າລ້າ 1 ລິດ ຕົ້ມໃຫ້ຮ້ອນແລ້ວທອກລົງພາສະນະທີ່ບັນຈຸກະທຽມຢູ່ຄົນໃຫ້ເຂົ້າກັນປະໄວ້ 24 ຊົ່ວໂມງ
3. ໃຊ້ຜ້າຂາວບາງຕອງເອົາແຕ່ນໍ້າ ປະສົມນໍ້າລ້າ 4 ລິດກໍ່ສາມາດນໍາໄປໃຊ້ປະໂຫຍດໄດ້
4. ກອນນຳໄປໃຊ້ໃຫ້ປະສົມສານຈັບໃບ ຕິ່ງບ່ວງແກງ ເຊັ່ນ ແຝບ ນໍ້າາລ້າງຈານ ຫຼື ຢາສະຜົມ
5. ນໍາໄປຊີດພົ່ນໜານຜັກຊ່ວຍກຳຈັກພະຍາດ ແລະ ສັດຕູພືດ


III. ປະໂຫຍດທີ່ໄດ້ຮັບ
1. ປະຫຍັດຄ່າໃຊ້ຈ່າຍໃນກ່ນຂື່ສານເຄມີ
2. ບໍ່ເປັນອັນຕະລາຍຕໍ່ຜູ້ໃຊ້
3. ບໍ່ມີສານຜິດຕົກລ້າງໃນຜົນຜະລິດ


ຮຽບຮຽງໂດຍ: ສີວິໄລ ອິນທະວົງ
ແຫຼ່ງຂໍ້ມູນ: https://www.rakbankerd.com/agriculture/page.php?id=3655&s=tblplant
ໝວດໝູ່:ນໍ້າໝັກສະໜຸນໄພ
ຂໍ້ມູນເພີ່ມເຕີມ:
ຂໍ້ມູນເຕັກນິກ:
ວີດີໂອ:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/ofwk2aaC-z0″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>